Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/var/www/viladraueducacio.com/datos/web/blog/wp-content/uploads/wpcf7_uploads) is not within the allowed path(s): (/usr/home/viladraueducacio.com/:/home/viladraueducacio.com/:/usr/home/services/:/usr/share/php/) in /usr/home/viladraueducacio.com/web/blog/wp-content/plugins/contact-form-7/modules/file.php on line 326
El Montseny, recurs educatiu » Arxiu del blog » Què és un liquen? CEIP L’Estelada, Cànoves i Samalús

Què és un liquen? CEIP L’Estelada, Cànoves i Samalús

LíquensEls líquens són éssers vius formats per 2 organismes que viuen en simbiosi, per una banda el fong i per l’altra l’alga. Com que són dos organismes en un, aquests éssers tenen característiques tant del fong com de l’alga. Però que vol dir simbiosi? Doncs és la relació entre dues espècies. D’aquesta interacció tots dos organismes en surten beneficiats. En aquest cas el fong ofereix protecció en forma de medi aquós a l’alga a l’interior del seu cos i a canvi aquesta li cedeix part de l’energia que obté de la fotosíntesi.

La majoria de líquens són indicadors del nivell de contaminació, per tant quan els trobem vol dir que ens trobem en ambients poc contaminats !

Deixa un comentari!